8 Mayıs 2011 Pazar

VEGETA BAHARATLI SEBZELİ ÇEŞNİ

çöpşişte müthiş lezzetli tavuk tarifini yayınladıktan sonra iki arkadaşımın kullandığım sebzeli çeşniyi sormaları üzerine, başka merak edenlerin de olabileceğinden dolayı bu postu yayınlama gereği duydum.

yıllardır çoğu yemeğimde tuz yerine vegetayı çok severek kullanıyorum. baharatçılardan açık şekilde veya marketten paketli satılan sebzeli çeşnilerin tümünü denemiş biri olarak kesinlikle vegetayı çok daha başarılı buluyorum.
yaklaşık 1 çay kaşığı kadarı 3-4 kişilik yemek için yeterli oluyor.çok fazla kullanırsanız kötü bir tat bırakıyor.yemeğin lezzetini bastırıyor. bu yüzden kullanırken çok abartmamak gerekiyor.
ayrıca zaten tuzlu olduğu için yemeğinizde ekstra tuz kullanmaya gerek kalmıyor.

yalnız tek kötü yanı, tüm et bulyonlarda,hazır çorbalarda bulunduğu gibi tüm sebzeli çeşnilerde de bulunan çin tuzu yani mono sodyum glutamat içerdiği için sağlıklı olarak karşılanmıyor.
bu sebeple önceden hemen hemen tüm yemeklerde kullanırken artık sadece sebze yemekleri, ızgara tavuk,balık veya bazı marinelerde kullanıyorum.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Anneler günün kutlu olsun.sevgiler.

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

ezgicim merhaba. özlemişim senin blogunu. ben izmirden hülya hatırlarsın belki daha önce blogum çalınmıştı. şimdi yeniden döndüm blog dünyasına. tanıdığım bildiğim blogları yeniden dolaşmak çok güzel :)

Adsız dedi ki...

bitanem iyi ki doğdun iyi ki varsın nice yıllara - denizin

EZGi :)) dedi ki...

canım eşim çok teşekkür ederim.
sende iyi ki varsın herşeyimsin

eylül dedi ki...

merhabalar bu çeşni hangi marketlerde satılıyor acaba? birde o enfes adana kebabınızın içine katıyormusunuz?

EZGi :)) dedi ki...

merhaba eylülcüm hemen hemen tüm marketlerde baharat bölümünde bulabilirsin. adana kebabı tarifimde sadece tuz kullanıyorum.vegeta kullanmadım
sevgiler