Bu çok hafif ve bir o kadar da lezzetli yemeğin tarifi ünlü aşçılarımızdan Rafet İnce'ye aittir.
4 adet tavuk but
5 adet arpacık soğan
4 adet siyah zeytin
1 havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytin yağı
2 diş damla sakızı
2 yaprak defne yaprağı
2 diş sarımsak
2 diş anason
Tuz
Biber
Tavuk budunu musluk altına tutarak su ile yıkayın ve az tuzla biraz ovunuz ve 10 dk. bekletiniz ve ardından bir tencereye tavuğu koyun. Soyulmuş kereviz, havuç ve patatesi orta boy parçalara bölün; soğanı da dörde bölerek ekleyin. Son olarak siyah zeytinleri de ilave edin. Çok az su ekleyerek tencereyi orta ateşte ısıtın. Su ısınınca tuz, karabiber, limon suyu ekleyin. Tavuk yağlı ise kendi yağı ile pişirin, yağsız ise 1 çorba kaşığı yağ ekleyin ve kaynamaya başlayınca damla sakızı ve diğer baharatları da ekleyerek yaklaşık 15 dk. pişirin.
7 yorum:
cici yorumun için teşekkürler canım..
sevgiler..
mutlu haftalar..
Damla sakızı çok ilginç geldi, tadını merak ettim. Deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım, sevgilerimle...
Tavuğun her halini çok seviyorum..
Damla sakısıyla merak ettim kokusunu ve lezzetini..
Sevgiler canım..
Nefiss görünüyor.
ellerıne sağlık canım damla sakızlı nasıl olur bılmıyorum ama paylastıgna gore guzel olmalı,sevgıler...
damla sakızı, değişik, bir deneyelim bakalım, paylaşım için teşekkürler...
çok farklı bir tarif.. ellerinize sağlık... sizi blogumaa davet etmek isterim.. sevgiler.. http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/
Tavuk olsunda sohramda ola ki yenile
Yorum Gönder