5 Aralık 2007 Çarşamba

FIRINDA DOMATES SOSLU SARDALYA


tarif pınarın dondurulmus fileto sardalya paketinin arkasından alınmısır.öylesine güzel ki, tüm tabagı süpürdük.


750 gr filetosuna ayrılmıs sardalya
1,5 türk kahve fincanıyla zeytinyagı
2 orta boy sogan
6 diş sarmsak
6 yesil biber
8 ortaboy domates
1 kesme seker
tuz

1 kahve fincanı zeytin yagını tavada ısıtılır.küçük küçük dogranmıs soganlar yagda kavrulur.üzerine küçük küçük dogranmış sarmısak eklenir.2-3dk. karıstırarak sotelendikten sonra serit seklinde dogranmış biber eklenerek4-5dk. daha sotelenir ve kabugu soyulup küp dogranmış domates,kesme seker,yarım yemek kasıgı tuz eklenir ve domatesler eriyinceye kadar bekletildikten sonra 1 su bardagı su eklenir ve yaklasık 7-8 dk. istenilen kıvam elde edilinceye kadar kaynatılır.
sardalyalar tepsiye alınır yarım kahve fincanı yag,1 tatlı kasıgı tuz ile karıştırılır.önceden 200 derceye ısıtılmış fırında 8-10 dk.ön pişirme yapılır,üzerine hazırlanan karışım döküldükten sonra 10-12dk. fırınlanır.sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: