2 Aralık 2007 Pazar

ZEYTİNYAGLI ENGİNAR


tarif lezzet dergisinden.bu ayda enginar ne arar diyenlere ,derindondurcunun faydaları diyorum. nasıl sakladıgıma gelince:enginarları temizleyip limonlu suda 5 dk bekletip buzdolabı posetlerine koyuyoruz.havasını aldırıp agızını sıkıca baglıyoruz,sonra dogru derindondurucuya.o kadar lezzetli ki bir sebze yemegi bu kadar mı nefis olur

6 büyük enginar
18 adet arpacık sogan
2 büyük patates
1 orta boy kereviz kökü
3 havuc
1,5 su bardagı zeytinyagı
yarım limonun suyu
yarım corba kasıgı toz seker
tuz

ENGİNARLARIN AYIKLANDIGI SU:
2 corba kasıgı un
1 limonun suyu
10 su bardagı su

büyük bir kaba 10 bardak su,un ve limon suyunu koyup karıstırıyoruz.sonra bu suya soyulmus arpacık soganları,soyulmuş ve 4'e bölünmüş patatesleri,kabugu derince soyulmus ve 4'e bölünmüş kerevizleri,kazınıp 2'ye bölünmüş havuçları koyuyoruz.
enginarın yapraklarını teker teker koparıp alt orta kısmından keserek içinin tüylü kısmını alıyoruz.eger enginarlar kart ise üst ve yanlarından elma soyar gibi soyuyoruz ve hemen unlu suya atıyoruz.
enginarları tencereye yan yana koyup yanlarına diger sebzeleri yerlestiriyoruz.üzerine zeytinyagı,tozseker,limon suyu,tuz ile unlu sudan 5 bardak koyup tencerenin kapagını sıkıca kopatıyoruz.önce kuvvetli sonra orta ateste yaklasık 1 saat pişiriyoruz.kapagı kapalı olarak sogutup,soguk servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: