12 Ocak 2008 Cumartesi

ŞEKERPARE

Bu lezzetli tatlıyı sevgili saliha'nın(binbirçeşni) ev sahipliğini yaptığı geleneksel tatlılar etkinliği için hazırladım.salihacığıma böyle güzel bir etkinlik hazırladığı için tesekkür ediyor ve kendisine etkinlikte kolaylıklar diliyorum.

hamuru için:
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 çorba kaşığı toz fındık
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

süslemek için
2 yuurta sarısı

şerbeti için
3.5 su bardağı su
3 su bardağı tozseker

şekerpare hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi bir kap içinde karıştırıp,iyice yoğurun.
ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,elinizle yuvarlayın,yağlanmış tepsiye dizin.üzerlerine yumurta sarısı sürün.isteğe göre üzerlerine birer fındık batırabilirsiniz.
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.bu arada şerbet malzemelerini karıştırıp,kaynatın ve ılınması için dinlendirin.sekerpareleri fırından çıkardıktan sonra ılınması için dinlendirin.ılık serbeti şekerparelerin üzerine döküp,soğumaya bırakın.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

en sevdiğim şerbetl tatlı
ellerine sağlık
sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Ezgiiiiiiiii, öldürcen sen beni, dün anneme de söyledim istediğim kiloya geleyim ödül olarak kendime şekerpare yapıcam, aş eriyorum sanki yaaaa:( Ellerine sağlık canım

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim cok severim cok

Adsız dedi ki...

Ezgicim şekerpare en güzel tatlılardan biri.Seninkilerde çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Olsa da yesek.

Melek* dedi ki...

bizim marifetli ezgi yine döktümüş ellerine sağlık

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Bayılırım ben şekerpareye hepsini yerimm vallahi istersen kaldır ekrandan :)) Ellerine sağlık canımcım harika...

Özlem'den Sevgiler...