1 kg hamsi
1 limon
2 soğan
4 defne yaprağı
4-5 dal maydanoz
zeytinyağı
tuz,karabiber,pulbiber,çok az kekik ve nane
hamsileri fileto seklinde temizliyoruz.tepsiye aliminyum folya serip üzerine hamsileri sıralıyoruz.
bir kaba soğanı yarım ay seklinde doğruyoruz.üzerine biraz zeytinyağı ve baharatları ekleyip harmanlıyoruz.hamsilerin üzerine soğanları dağıtıyoruz.
üzerine defne yapraklarını,limon dilmlerini,dal maydanozları yerleştirip çok az limon sıkıyoruz.
zeytinyağı gezdirip üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
10 yorum:
hamsiler cok lezzetli görünüyor
asureye zaten bayildim
ellerine saglik
Ezgi kiz,
biraz önce geldim sana ve asureyi gördüm, bu hamsileri ne zaman pisirdin??
Cok güzel görünüyor ve lezzetide süsüde süper olmus, ellerine saglik canim benim.
Tekrar öptüm ve byyyeee..
Ezgicimmmmmmm dur nefes al yaaa, noluyor böyle maşallah, aşure harika, hamsiler desen öyle maşallah yani ellerine sağlık canım:)
Kız sen hiç yorulmuyor musun? Döktürüp duruyorsun. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
oohhh trabzonlu olarak şimdi nası canım çekti bilemezsin.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
Canikommm benim Ezgim ne güzel görünüyor hamsilerin,ellerine saglik canim.Ayrica müzik süper ,nadar güzel zevkün varmis,kulaginada saglik :)Sevgilerimi biraktim öptüm yavru kusum.
nefis olmus canim ellerine saglik
hmm mmm bizde dün mangalda yedik ben balığa biterim, herhalde bir kilo yemişimdir ve hala gözüm sendekine takılı kaldı))sunum da harika .bi de o kokusu olmasaaa)eline sağlık
Ezgiii
bayılırım ben hamsiye hımm bu saatte bile canım istedi.Ellerine sağlık aşurende süper görünüyor bende birkaç güne kadar ilk aşuremi yapıcam inş.
SEVGİYLE KAL
ezgicim bu ne hamaratlık böyle yetişemiyorum vallahi sana ellerine sağlık canikom aşurede nefis hamside hoşçakal
Yorum Gönder