26 Ocak 2008 Cumartesi

PİLİÇ ANTİLLER

Muhteşem bir lezzete sahip bu tavuk bagetlerin tarifini Zuhal Yalçın'ın Karnvalı'ndan almıştım.
şiddetle denemenizi tavsiye ederim

3-4 tavuk baget
3-4 yemek kasığı hardal
2-3diş ezilmiş sarmısak
karabber,kekik,tuz
biraz zeytinyağı

bir kasede hardal,sarmısak ve baharatlar iyice karıştırılır.
kıvamı yoğurt gibi olana kadar sıvıyağ eklenerek karıştırmaya devam edilir.tavukların üzerine bolca sürülür.
fırında kızaranadek pişirilir.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

selam hiç denemem mi...tavuk yemeklerine bayılırım:)))eline saglık arkadaşım...iyi haftasonu tatili...sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Ezgicim sen neler yapmissin böyle,hepsi de birbirinden güzel lezzetler.Pilicli antiller de öyle.Bayildim canim,ellerine saglik.

Yaren dedi ki...

Ezgicimmm tavuklar harika görünüyor yaninda patateslerle.Hardali cok güzel oluyor.Hardal sosluda cok lezzetli oluyor.Ellerine saglik canim benim.

naz dedi ki...

Slm Ezgi,
Ben de bugün pişirmeyi düşündüğüm bagetler için tarifini deneyeyim istiyorum ama hardal yok evde:(
hardalsız iyi olmazsa yapmayayım.Bir fikir verirsen sevinirim.Ellerine sağlık..
sevgiler..

Tuğba dedi ki...

Ezgicim,ellerine sağlık..
patates ve tavuk birbirini tamamlayan lezzetli ikili.
sevgiler..

EZGi :)) dedi ki...

sevgili naz öncelikle yorumun için tesekkür ederim canm.sosta hardal miktarı çok fazla asıl lezzet veren hardal olduğunu düşünüyorum ve hardalsız pek iyi olmaz gibi geldi bana.ama hardalla mutaka denemelisin inanki enfes oluyor.sevgiler

Adsız dedi ki...

Valla çok güzel görünüyor, yutkunup duruyorum, kendimi yerken hayal ediyorum, aç mıyım nedir:)Ellerine sağlık...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

nefis görünüyor,nefissss...
ellerinize sağlık

sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

canım ellerine sağlık süper görünüyor

sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

nefis olmus canim ellerine saglik
sevgiler

ebrulitatlar dedi ki...

Ezgi'cim çok güzel görünüyor. Hardalla denememiştim. Birde böyle yapmak lazım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ezgi'ciğim,

Piliç antiller enfes, hele o patateslerle birlikte müthiş bir uyum sağlamışlar. Hardal tavuğa çok yakışan bir baharat. Ellerine sağlık güzel kardeşim.

Güzel bir pazar dilerim.

Sevgilerimle,

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Ezgicigim tavugu bende cok severim hergun olsa yerim. (esim de tavukcu). Ayrica corban da cok degisik olmus. Sevgiler

Neşeli Sesler dedi ki...

Ezgi hızına yetişemiyoruz yaaaaa:)
Ne çok yemek yapıyosun sen yaw:)
Hamarat insannn

Feyza Fidan dedi ki...

Fıstığım belli çok lezzetli olduğu , görünüşü süpper...
Ellerine sağlık..
Çok öptüm..

pinar dedi ki...

ezgicim tavukları çiğdenmi koyuyorsun fırına ?
ellerine sağlık nefis görünüyorlar.birde merak ettiğim ben pek hardal sevmem .bu tarifte tavuğa nasıl bir tat veriyor hardal?
sevgileeer:)

EZGi :)) dedi ki...

pınarcığım evet çiğden konuluyor tavuklar bagetlerin üzerine bolca sürülüp direk fırına veriliyor.
hardal tadı evet oluyor pınarcığım.acımsı değil ama
ben beğeniceğini düşünüyorum istersen yinede bir dene.yorumun ve ziyaretin için tesekkürler
sevgiler