Muhteşem bir lezzete sahip bu tavuk bagetlerin tarifini Zuhal Yalçın'ın Karnvalı'ndan almıştım.
şiddetle denemenizi tavsiye ederim
3-4 tavuk baget
3-4 yemek kasığı hardal
2-3diş ezilmiş sarmısak
karabber,kekik,tuz
biraz zeytinyağı
bir kasede hardal,sarmısak ve baharatlar iyice karıştırılır.
kıvamı yoğurt gibi olana kadar sıvıyağ eklenerek karıştırmaya devam edilir.tavukların üzerine bolca sürülür.
fırında kızaranadek pişirilir.
17 yorum:
selam hiç denemem mi...tavuk yemeklerine bayılırım:)))eline saglık arkadaşım...iyi haftasonu tatili...sevgilerimle..
Ezgicim sen neler yapmissin böyle,hepsi de birbirinden güzel lezzetler.Pilicli antiller de öyle.Bayildim canim,ellerine saglik.
Ezgicimmm tavuklar harika görünüyor yaninda patateslerle.Hardali cok güzel oluyor.Hardal sosluda cok lezzetli oluyor.Ellerine saglik canim benim.
Slm Ezgi,
Ben de bugün pişirmeyi düşündüğüm bagetler için tarifini deneyeyim istiyorum ama hardal yok evde:(
hardalsız iyi olmazsa yapmayayım.Bir fikir verirsen sevinirim.Ellerine sağlık..
sevgiler..
Ezgicim,ellerine sağlık..
patates ve tavuk birbirini tamamlayan lezzetli ikili.
sevgiler..
sevgili naz öncelikle yorumun için tesekkür ederim canm.sosta hardal miktarı çok fazla asıl lezzet veren hardal olduğunu düşünüyorum ve hardalsız pek iyi olmaz gibi geldi bana.ama hardalla mutaka denemelisin inanki enfes oluyor.sevgiler
Valla çok güzel görünüyor, yutkunup duruyorum, kendimi yerken hayal ediyorum, aç mıyım nedir:)Ellerine sağlık...
nefis görünüyor,nefissss...
ellerinize sağlık
sevgiler
canım ellerine sağlık süper görünüyor
sevgiyle kal
nefis olmus canim ellerine saglik
sevgiler
Ezgi'cim çok güzel görünüyor. Hardalla denememiştim. Birde böyle yapmak lazım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim..
Ezgi'ciğim,
Piliç antiller enfes, hele o patateslerle birlikte müthiş bir uyum sağlamışlar. Hardal tavuğa çok yakışan bir baharat. Ellerine sağlık güzel kardeşim.
Güzel bir pazar dilerim.
Sevgilerimle,
Sevgili Ezgicigim tavugu bende cok severim hergun olsa yerim. (esim de tavukcu). Ayrica corban da cok degisik olmus. Sevgiler
Ezgi hızına yetişemiyoruz yaaaaa:)
Ne çok yemek yapıyosun sen yaw:)
Hamarat insannn
Fıstığım belli çok lezzetli olduğu , görünüşü süpper...
Ellerine sağlık..
Çok öptüm..
ezgicim tavukları çiğdenmi koyuyorsun fırına ?
ellerine sağlık nefis görünüyorlar.birde merak ettiğim ben pek hardal sevmem .bu tarifte tavuğa nasıl bir tat veriyor hardal?
sevgileeer:)
pınarcığım evet çiğden konuluyor tavuklar bagetlerin üzerine bolca sürülüp direk fırına veriliyor.
hardal tadı evet oluyor pınarcığım.acımsı değil ama
ben beğeniceğini düşünüyorum istersen yinede bir dene.yorumun ve ziyaretin için tesekkürler
sevgiler
Yorum Gönder