30 Nisan 2008 Çarşamba

saglıklı kilo verme


canım arkadaşım denizsefası benim kilo verirken nelere dikkat ettiğimi,hangi gıdaları hayatımdan uzaklaştırdığımı ve hangi gıdalara yöneldiğimi merak etmiş.
bende başka arkadaşlarımında merak edebilceğini ve onlara bir parça yardım etmek adına paylaşmak istedim.benim 5 kg fazlam vardı suanda sacece 1 kg kaldı.
öncelikle diyetle hiç bir yere varılamadığını,verilen kilolorında tekrar eski yeme düzenine dönünce eskisinden daha fazla alındığını,eğer istediğimiz kiloda kalmak istiyorsak yeme biçimimizi tamamen değiştirmemiz gerektiğini artık tamamen kabullendim.
ben çok fazla spor yapamıyorum sanırım biraz tembelim ;)) en fazla günde 15 dk. kondisyon bisikleti kullanıyorum.hiç aç kalmıyorum buna ragmen kilo vermeye devam ediyorum.
öncelikle yaptığımız yeme bozukluklarımızın nerelerde yanlış yaptığımızın farkına varmak gerekiyor.örneğin ben yemek aralarında pasta-börek atıştırırken artık meyve atıştırıyorum.tatlı ihtiyacımı meyvelerden vede yarım yaglı yada yağsız sütle yaptığım pudinglerden almaya çalışıyorum.puding için küçük kaselerden aldım en fazla günde bir kase yiyorum oda hergün değil tabii ki :).
bol su içmeye çalışıyorum.hergün mutlaka yeşil çay içmeye özen gösteriyorum.yalnız günde 2 fincanı geçmemeli.yada beşi bir yerde çayı tüketiyorum.tarifi burada...
yediklerimi daha fazla çiğneyerek acele etmeden yemeye çalışıyorum.hazırladığım yemeklere 1 yemek kaşığından fazla yağ asla koymuyorum.kızartmalardan uzak durmaya çalışıyorum.
yemeklerin yanında patates kızartması,püresi,makarna,pilav gibi garnitürler yerine salata ve çorba eklemeye çalışıyorum.
doyduğum anda sofradan kalkıyorum.hazır meyve sularından ve gazlı içeceklerden uzak duruyorum.sadece çok nadir lıght kola içiyorum.çay,kahve gibi içeceklerde seker yerine doğal tatlandırıcı kullanıyorum.ekmeği hayatımdan çıkarmadım. normal beyaz ekmek yiyorum ama oldukça azalttım.ekmek arası birşeyler hazırlarken ekmeğin içini oyarak hazırlıyorum.lıgh ürünleri tercih etmeye çalışıyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
ben bu tarz değişikler yaparak yavaş yavaş kilo vermeye başladım.asla kendinizi kasmayın,kendinize biraz yemeği kaçırdığınız zaman kötü davranmayın.inanın ters tepiyor. önce kendimizi sevelim saglığımıza önem verelim ve kendimize hak ettiğimiz özeni gösterelim..
tüm blogcu fıstıklar hepinizi öpüyorum... ;)) ;)) ;))

20 yorum:

Selin dedi ki...

Selam Ezgi. Yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Ben de 5'i bir yerde çayı yeni içmeye başladım. Etkisi olacağına inanıyorum. Gerçi benim sadece 5 kilo kadar fazlam var. Umarım en kısa zamanda veririm. Tavsiyelerin için teşekkürler. Kolay gelsin. Sevgiler...

DENİZSEFASI dedi ki...

ezgicim çok teşekkür ederim canım

ben de beşi bir yerdeye başladım. dediğim gibi sadece kahvaltıda ekmek yiyorum ama diğer öğünlerde doyana kadar yemek-pilav ne varsa yiyorum.

biraz spor da eklememem lazım, biraz daha sabredeyim vermem lazım 4 kiloyu

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım tıyoları aldım.Hakıkatten dıyet yerıne yeme alışkanlığını değiştırmek gerekıyor.Sevgıler canım..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım
iyiki sormuşum:)
gzüel paylaşımın için teşekkürler

bloğa giremedim ama sen gönderirsen ben ayatlamaya çalışayım
telafi edelim:)

sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

guzel paylasimin icin tesekkurler canim
yazdiklarina tamamen katiliyorum
sevgilerimle...

www.yenitadlar.blogcu.com

kirazdünyası dedi ki...

kadınların ortak derdi kilo
hep yesek yesek ama hiç kilo almasak ne güzel olurdu :)

akasyakokusu dedi ki...

Ezgi'cim valla canım ne kadar fazlam var bilemem..ama bildiğim sayfadaki fotomda baya tombiş görünüyorum..
o kadarda değilim aslında..foto sayfada öyle duruyor sanırım ebatlarını otomatik ayarlamış neyse:))
yazdıklarına aynen katılıyorum..birde vakitli vakitsiz yemek kötü oluyor..mesela sabah erkenden yiyemiyorum ben..öğleye doğru anca.öğlen sonuda ikindiden önce bir vakit..gelelim akşama oda saat 9 gibi oldumu açlık başgösteriyor.yemem lazım ama gözlerim kararıyor çünkü..biraz irade vede düzenle kolay olabilir belki.
tşkler canım sevgiler.

Adsız dedi ki...

Seolamlar ezgi hanim guzel bir konuya deyinmissiniz yazmadan gecemedim.. Baynlarin ozellikle dogumdan sonra kilolarimizi vermek biraz zor olsada yinede azimliyiz verecegiz degilmi:) Yazilanlarada katiliyorum..

made in funda dedi ki...

MERHABALAR.BEN DE DİYETTEYİM.ARADA KAÇIRINCA KENDİNE KIZANLARDANIM AMA KIZMAMK GEREK.TAVSİYELER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER..

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Harika tiyolar vermişsin canım...Bende spor yapmayı sevmeyenlerdenim...Ama yediklerimede dikkat etmem gerek artık...Sevgiler...

Ilker Erdem dedi ki...

Selam Ezgicigim vallahi hizina yetisemiyorum. Hangisinden baslasam acaba. Ay kiz bu minik kediler ne kadar tatli oyle bayildim bayildim cok severim boyle yavrulari. Ayrica verdigin tarirlerde pek guzel olmus canim ellerine saglik. Sevgiler

Yaren dedi ki...

Ezgicim canim söylediklerin cok dogru katiliyorum.Hersey beyinde biter.Diyer türlü kilolari versekte yine hizli bir sekilde bize geri dönüyor malesef:( Yeme tarzimizi degistirmemiz lazim bizim.Bizlerle paylastigin icin cok tesekürler canim,öptüm.

Yaren dedi ki...

Ezgicim canim söylediklerin cok dogru katiliyorum.Hersey beyinde biter.Diyer türlü kilolari versekte yine hizli bir sekilde bize geri dönüyor malesef:( Yeme tarzimizi degistirmemiz lazim bizim.Bizlerle paylastigin icin cok tesekürler canim,öptüm.

NESRIN dedi ki...

Bende besibiryerde cayi araken hasta oldum 6 kilo falan verdim.Eminim geri o kilolari alicam ama simdilik verdim ya olsun.

Nilgün dedi ki...

Ezgicigim paylasimin icin tesekkürler canim...Alman arkadasim Weight Watchers ile hayli kilo verdi,sanirim bende bunu uyguliyacagim..Ve tabiki spor ve bol bol su icmek..

SEVGILER

3prenses dedi ki...

ezgicim yazdılarına kesinlikle katılıyorum yeşil çay hele kilo vermek isteyenler kesinlikle içmeli bencede birde sıcak su da çok faydalı

Adsız dedi ki...

Ezgicim ne kadar doğru ve güzel anlatmışsın.Söylediklerine aynen katılıyorum. Bolonez soslu makarnan da harika olmuş. Ellerine sağlık. Ben de doğru beslenmeyle ve bunu yaşam şekline dönüştürerek 4 kilo verdim. O kiloyu de koruyorum. hatta bu harika makarnayı bile yapıp yiyeceğim. Tabi ölçülü olmak şartıyla. Sevgiyle kal...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ezgicimm canım türk kadının yarasınabarnak bastın..ah sorma benimde tamıtamına 8kg fazlam var..ama bir türlü veremiyorum.....................................................off yaaa

Neşeli Sesler dedi ki...

Selam,
Tüyolarda çookk haklısın ama gel gör ki ne kadar ve ne zamana kadar uyabiliyoruz. Dediğin gibi rejim yapmak yerine yaşayış tarzını değiştirmek düzene el koymak gerekir
Sevgiler...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Ezgi gece gece nasıl gaza geldim anlatamam fıstıkcım. yarın ben de senin tavsiyeni dinleyip yeni bir beslenme düzeni oluşturayım kendime artık.bak yaz geldi,mayolara girmiycem yoksa.