18 Haziran 2008 Çarşamba

ÇÖKERTME KEBABI

müthiş bir lezzet...

400 gr dana kontrfile (Jülyen doğranmış)
4 büyük patates(ince,kibrit şeklinde doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
sarmısaklı yoğurt
kırmızıbiber,tuz,kimyon,karabiber
etleri yağsız tavada pişirin.etler pişmeye yakın.baharatları ekliyoruz.1-2 karıştırıp,tereyağı ekliyoruz.tekrar 1-2 karıştırıp ocaktan alıyoruz.
patatesleri fritözde kızartıyoruz.patatesleri servis tabagına alıp,üzerine sarmısaklı yoğurdu döküyoruz,onunda üzerine yağla birlikte etleri döküyoruz.
domates,sivribiber yada maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.

6 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım hakıkatten nefis bır goruntu ellerıne sağlık optum.

Adsız dedi ki...

ramazan bayramını bodrum da geçirmiştim ve ben et yemiyor olmama rağmen birinin tavsiyesi üzerine yedim çünkü bodrum çökertemsi meşhur dediler :) bayıldığım bir lezzetli evde denedim ama etler yandı :) bloğumda resmi var hatta ellerine sağlık canım :)

Leyla Poyraz dedi ki...

Of Offf offff...yaaaaa bu nasıl bir görüntü mütiş olmuş. Ezgicim
ellerine sağlık....

NESRIN dedi ki...

Bende gecenlerde kiymalisini yaptim esim boyle seylerden pek hoslanmaz ama koca tabagi sildi supurdu.Gercekten cok guzel bi lezzet ellerine saglik

Mutfak Havlusu dedi ki...

üff nefis görünüyor ezgicim.
uzun bir aradan sonra bakıyordum önce yaptıklarına harika tatlar bırakmışsın gene çok güzel.

Mutfak Havlusu dedi ki...

üff nefis görünüyor ezgicim.
uzun bir aradan sonra bakıyordum önce yaptıklarına harika tatlar bırakmışsın gene çok güzel.