14 Haziran 2008 Cumartesi

TAVUK CİĞERİ SOTE

1 paket tavuk ciğeri
2 domates
3 biber
tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pulbiber
1 çorba kaşığı tereyağı
domatesin kabuklarını soyup küp doğrayalım.biberi ve ciğeride küp doğrayalım.
tavada yağı eritip ciğeri bir kaç dakika kavuralım.biberi ekleyelim bir kaç dakikada bu şekilde kavurup baharatları eleyelim.1-2 çevirip domatesleri ilave edelim.arada karıştırarak pişmeye bırakalım.sıcak servis yapalım.
yanına özellikle patates püresi ve ayran çok yakışıyor :))
ben bazen içerisine 1-2 diş ezilmiş sarmısağı ciğerle birlikte ekleyerek de pişiriyorum.o şekilde de çok lezzetli oluyor..

5 yorum:

Hülya dedi ki...

Ezgi'ciğim,
Tavuk ciğerini çok severim.Bir ara kuş gribi korkusu ile tavuk ciğer almaya korkar olmuştum.
Yeniden hatırlatman iyi oldu.
Neşeli pazarlar...

yildiz dedi ki...

Tavuk cigerini diger cigerlerden daha cok seviyorum.
Ellerine saglik Ezgicigim,harika bir görüntü.
iyi pazarlar diliyorum,sevgiyle....

NESRIN dedi ki...

Tavuk cigerini cok severim ellerine saglik

akasyakokusu dedi ki...

Ezgi'cim tavuk ciğeri nefis görünüyor canım..
Bolu'dayken ciğer ve taşlık alıyorduk burda yok malesef:(
Ellerine sağlık canım yemiş kadar oldum.

Rabia dedi ki...

ay cok guzel oldu bende yaptim/ALlah razi olsun