3 Temmuz 2008 Perşembe

DOMATESLİ HİNDİ KAVURMA

aynı yemegi tavuk yada kuşbası etlede yapabilirsiniz..

1 kemiksiz hindi budu(kuşbaşı doğranmış)
3 domates(kabukları soyup,küp doğranmış)
2 biber(ince ince doğranmış)
1 soğan(minik minik doğranmış)
tuz,karabiber,pulbiber,kırmızıtozbiber,kekik,çok az kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı

tereyağı,eti ve soğanı bir tencereye alıp kavuruyoruz.etler pişmeye yakın biber ve baharatları ekliyoruz.bir kaç kere karıştırıp domatesi ekliyoruz ve ocagın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
sıcak servis yapıyoruz.

9 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Ezgi'cim iyi kandiller canım. Sevgiler..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ezgicim özlemişiz seni.yokluğunda bloca tarif biriktirmişsin valla bravo.neler yapmışsın öyle,ellerine sağlık.hamarat bayan iyi kandiller bu arada

hdidem95 dedi ki...

♥ Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

akasyakokusu dedi ki...

acıkınca cennet meyvesi rızkın olsun,susuzluğun zemzemle son bulsun,uykun zikirle dolsun,dilin dua,ruhun hep mevla ile olsun.kandilin mübarek olsun arkadaşım

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Ezgiciğim, kandilin mübarek olsun canım.
Kucak dolusu sevgiler

Selma Alkan dedi ki...

missss kokuyor buralar ginee nerler yapmissin boyle sana iyi kandiler diler kanaklarindan oper ve giderim..

pelince dedi ki...

Ezgicim çok teşekkürler,sana da iyi kandiller...

Hindi kavurma çok lezzetli gözüküyor,ellerine sağlık..

Baharcicegi dedi ki...

Hindi yemegi nefis olmus yaz icin hem hafif hemde doyurucu eline saglik canim.
gecmis kandilin kutlu olsun,mubarek ücyaylar hayirlara vesile olsun insallah.
hayirli cumalar

Nilgün dedi ki...

Kavurma mis gibi olmus canim ellerine saglik..Güzel bir hafta sonu dilerim


SEVGILER