29 Temmuz 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


yaklaşık 25 adet dolmalık biber
1.5 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
6 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 tatlı kaşığı yenibahar
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
4 kesme şeker
tuz,karabiber

biberlerin üzerini kesip,çekirdeklerini çıkarın.soğanları soyup minik doğrayın.pirinci ılık suda 20 dk. bekletip,bol suyla yıkayıp süzün.
kuş üzümlerini yumuşaması için ılık suda bekletip süzün.
zeytinyağını tencerede ısıtıp,soğanı rengi sararıncaya kadar kavurun.pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dk. karıştırarak kavurun.dolmalık fıstık,kuşüzümü,yenibahar,tuz,karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın.üzerine yarım bardak sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.ocaktan alıp limon suyunu ekleyin.
hazırladığınız iç malzemeyi dolmaların içine üstten 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup üzerlerini domates dilimleriyle kapatın.
dolmaları tencereye dizip kalan 1.5 bardak sıcak suyu tencerenin kenarından döküp ekleyin.
üzerini porselen bir tabakla örtüp tencerenin kapağını kapatın.kısık ateşte 30-35 dk. pişirin.kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.limon dilimleriyle soğuk servis yapın.

11 yorum:

3prenses dedi ki...

canım hoş geldin .ama çok hızlı geldin .daha birini okumadan diğeri geliyor .süpersin

banu gökşin dedi ki...

ellerine salğık canım nefis görunuyor.

Kandilin mübarek olsun.

çilli kız dedi ki...

ayy bayılırımm bu yemeğe :)))

pelin'ce dedi ki...

Ezgi canım özlemişim seni,çok teşekkür ederim...
Kandil olduğunu senden öğrendim.Sana'da iyi kandiller...

mutfaktayim dedi ki...

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.

yosunbuka dedi ki...

ellerine sağlık ezgicim..kandilin mübarek olsun..sevgilerimle...

sevimin sayfasi dedi ki...

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle icten öyle samimi ol ki göz yaslarini bile tebessüme cevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Asiye dedi ki...

Ezgiciğim, ziyaretin için teşekkür ederim. Bende geçmiş kandilini kutluyorum canım. Malum hava güzel, geziler çoğaldı. Evde durmak, mutfağa girmek mucize oldu. Şehirde olunca da pc başında oturmak ayrı bir mucize :) Bu sebepten blogları çok fazla dolaşamıyorum, fakat hep aklımdasınız.
Kucak dolusu sevgiler..

Aysultan... dedi ki...

Ezgi'cim kandil mesajın için çok teşekkür ederim seninde geçmiş kandilin mübarek olsun...
Dolmaya gelince bayılırım üç öğün verseler yerim hem güzel yaparım hem güzel yerim ellerine sağlık :))

bolbolyiyelim dedi ki...

merhaba canım ellerine sağlık canım herşey nefis görünüyor. siten çok güzelmiş. banada beklerim sevgiler...

capankizimutfakta dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır