15 Aralık 2008 Pazartesi

İSVEÇ'İN MEŞHUR TARÇINLI ÇÖREĞİ (cinnamon buns)



İlk olarak ikea'nın gıda marketinden dondurulmuş olarak satın aldığımız bu çöreklerin lezzetine bağımlı olduktan sonra :)
internette biraz araştırıp sevgili kuzeydenizi'nin blogunda bu enfes çöreklerin tarflerine ulaştım.
lezzetinde pek bir fark yok.denemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Hamur icin gerekli malzemeler:

150 gr margarin

5 cay bardagi sut

1 pkt yas maya

2 cay bardagi seker

bir fiske tuz

alabildigi kadar un

Yumusak ama ele yapismayan bir hamur olacak.

Arasina:seker

tarcin

oda sicakliginda margarin

Uzerine: 1 yumurta+ toz seker

Margarini bir tencerede eritiyoruz. Ardindan sutu de ekleyip ilik bir karisim elde ediyoruz. Bu karisimi bir kaba ufaladigimiz mayanin uzerine dökuyoruz. Diger malzemeleride ekledikten sonra hamurumuzu ilik bir ortamda (ben firin sicakligini 35 dereceye getirip orda mayaliyorum) 30-35 dakika mayaliyoruz.

Daha sonra hamuru 4 esit parcaya ayiriyoruz.

Herbir parcayi merdaneyle dikdörtgen olarak aciyoruz.


Uzerine sirayla margarini bir kasik yardimiyla suruyoruz,

tarcin ve sekeride serptikten sonra hamuru rulo yapiyoruz.

Daha sonra hamuru 2-3 cm kalinliginda kesiyoruz.

Veee gördugunuz gibi kestigimiz parcalari

tepsiye dizyoruz. Diger hamurlarida bu sekilde hazirladiktan sonra 30-40 dakika daha mayaliyoruz.


Sonrada uzerine yumurtayi surup, toz sekeri serpip,

önceden 250 derece de isitilmis firina koyuyoruz. 8-10

dakika sonra uzerleri kizardiysa cörekler olmustur.


3 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Ezgi'ciğim,

Çok güzel bir lezzet olmuş gerçekten, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

sarımutfak-hande dedi ki...

ezgicim hepsi harika hele bu çörek nefis ellerine sağlık cnm

tugce:-) dedi ki...

aaa inanamıyorum :) ben de bunların bağımlısıyım :)) epeyce bir araştırmadan kurtuldum şu anda :))
ellerine sağlık.