10 Mayıs 2010 Pazartesi

MANTARLI TAVUK SARMA

Uzun zaman önce sevgili sihirli mutfağım dan görüp not aldığım bu tavuk sarmalarını sonunda deneme fırsatı buldum. kesinlikle iç pilavla çok yakışan bu lezzeti denemenizi öneririm.

8 Adet tavuk but fleto
1 paket mantar
1 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 kase kaşar rendesi
istenilen baharatlar
sos:
1 kaşık tereyağ
1 kaşık biber salçası
1 kaşık un

İlk önce soğanlar ince kıyılıp yağda kavrulur. içine şapkaları ile kıyılmış mantarlar eklenip hafif kavrulduktan sonra sivri biber ince ince kıyılıp tencereye ilave edilir. harlı ateşte bıraktığı suyu salıp çekene kadar kavrulur. indirmeye yakın tuz ve istenilen baharatlar eklenip ( ben acı toz kırmızı biber, karabiber ekledim) altı kapatılıp ılınmaya bırakılır. Tavuk butları fleto şeklinde yaptırılıp inceltirilir. her tarafı tuzlanıp bir tarafına mantarlı içten koyup 1 kaşık kadar da kaşar rendesi konur ve rulo yapılır. kürdan ile bir iki yerinden tutturulur. Tüm tavuklara aynı işlem uygulanıp borcama dizilir. tavukların üzerine karabiber serpilir. Tepsiye folyo kapatılıp 200 derecede pişmesi sağlanır.

Bu arada sosu hazırlanır. Tereyağda un kavrulup fırındaki tavukların suyu bir kaseye alınıp un kavrulduktan sonra salçası ve tavuk suyu eklenip kıvamlı bir sos hazırlanır. Yine istenilen baharatlar ilave edilip folyo alınarak sos tavukların üzerİne gezdirilir. Bir müddet de folyosuz pişirilip tavuklar iyice kızarınca fırın kapatılır.

5 yorum:

umutluhayat dedi ki...

bende yapıyorum gerçekten çok güzel oluyor elerinize sağlık

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

mmmmm canım nefis görünüyor ellerine sağlık :)

Gönülünce dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Harikaaaa...
Ellerine saglik ezgicim...
Afiyet olsun

Betül KAVAL dedi ki...

merhaba

tarifi denemiş ve beğenmiş olmana çok sevindim ezgicim. ellerine sağlık.

sevgiler