11 Mart 2012 Pazar

ÇERKEZ ÇORBASI


1 su bardağı aşurelik bugday
1 su bardağı haşlanmış mısır
200 gr tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
30 gr tereyağı
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
tuz,kuru nane

bugdayı bir gece önceden suda bekletin.suyunu süzüp haşlayın ve tekrar süzüp kenarda beklemeye alın.
tavuk göğsünü bol suda haslayıp 6 su bardağını çorba için ayırın.
tavuğu didikleyin.
terbiyesi için:
yoğurt,1 çorba kaşığı su ve yumurtayı çırpın.
yağları tencerede ısıtın.çırpma teli ile sürekli karıştırarak unu ilave edin.
azar azar tavuk suyunu ekleyin.buğday ve mısırı ekleyip 1 tasım kaynatın.tavuğu ekleyip 5 dk. daha pişirin. hazırladığımız terbiyeye çorbamızdan 1 kepçe döküp karıştırın ve azar azar sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. 5 dk. kaynatın.tuz ve nane ekleyin.1-2 dk. sonra ocağı kapatın. 10 dk. dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

5 yorum:

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

süpeerrr deneyeceğim mısır biraz ilginç geldi çorbada ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

çok sağlıklı bir çorba,ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık ezgicim lezzetli ve besleyici bir çorba olmuş..sevgiler

onmarifet dedi ki...

Tariflerinizi çok beğendim Birkaçtanesini (daa fazla aslında )defterime yazdım Ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım.

Adsız dedi ki...

bu çok iyi oldu ;) içim dışım brokoli çorbası olmuştu :D