27 Eylül 2012 Perşembe

FAS USULÜ KAYISILI TAVUK

6 tavuk baget
6 soğan
5 domates (küp doğranmış)
1 tutam safran
3 çorba kaşığı sıcak su
6 kuru kayısı
2 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı tarçın
5-6 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber

3 soğanı ince dilimliyoruz.3 soğanıda küp doğruyoruz. kayısıları zar şeklinde doğruyoruz.
derin bir kasede küp soğan,3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran,kayısı,bal,tarçın,zencefil,maydanoz,zeytinyağı,tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
derin güvecin tabanına bagetleri yerleştiriyoruz. sırasıyla dilimlenmiş soğan,domates ve sosu yayıyoruz.
kapagını kapatıyoruz ve ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 90 dk. pişiriyoruz.
sıcak servis yapıyoruz.

2 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Tadını merak ettim ama güzel olduğuna eminim...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Çay Makinesi dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık