16 Ağustos 2009 Pazar

DİYET KARNIYARIK

Bu diyet karnıyarığı diyet yapan tek fark patlıcanların yağda kızartılmak yerine közlenerek hazırlanması ;))
hafif olmasının yanında, tadı da gayet lezzetli olan bu karnıyarık şekli, sadece diyet yapanların değil sağlığına dikkat edenlerinde tercihi olacak...

4 patlıcan
2o0 gr yağsız kıyma
6 biber
3 domates
1 diş sarmısak
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı salça
isteğe göre kıyılmış maydanoz

patlıcanları közlüyoruz.kabuklarını soyup,yağlanmış fırın tepsisine ortalarını hafif açarak yerleştiriyoruz.
soğanı,sarmısağı,domateslerin 2 tanesini ve biberlerin 4 tanesini küçük küçük doğruyoruz.
teflon bir tavaya sıvıyağımızı alıp soğan ve sarmısağı kıymayla birlikte kavuruyoruz.biberleri ve baharatları ekliyoruz.3-4 dk. daha kavurduktan sonra domatesleri ekleyip 2-3 dk.sonra ocaktan alıyoruz.
tepsideki patlıcanların,ortalarına hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz.harçtan kalan olursa patlıcanların aralarına döküyoruz.
kalan domates ve biberleri patlıcanların üzerine dilimleyerek diziyoruz.üzerlerine de tereyağı parçaları koyuyoruz.
bir kasede salça,sıcak su ve bir tutam tuzu karıştırıp,patlıcanların aralarına gezdiriyoruz.
fırında 15 dk. pişirdikten sonra isteğe göre üzerlerine maydanoz serperek sıcak servis yapıyoruz.

13 yorum:

hunerlieller dedi ki...

közlenmiş patlıcan daha lezetli ve hafif olur.patlıcan sever olarak bu karnıyarık tarifini çok begendim.ilk fırsatta deneyecegim.elinize saglık.sevgilerle

Unknown dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK DİYETTE OLANLAR İÇİN HARİKA BİR LEZZET.
SEVGİLER..

ceyt dedi ki...

ezgicim ellerine sağlık patlıcanlı her yemeğe bayılırım.bu karnıyarıkta nefiss.
kocaman sevgiler..

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Merhaba Ezgi, bende bir kere patlicanlarin icini oyup kiyma ile doldurdum. Firinda pisirdim. hic guzel olmamisti... Eminim bu sekil cok daha guzel. Hafif olsun istemistim ama senin yontem cok daha mantikli.

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm canım tam benlik olmuş..
Karnıyarığı çok severim ama kızartma çok ağır oluyor tarifi not aldım sevgierimle mutlu haftalar..

birsence dedi ki...

Ramazanı-ı şerifiniz mübarek olsun.Yüce Allahım yaptığınız duaları ve hayırlarınızı geri çevirmesin..dualarda buluşmak üzere....

sevimin sayfasi dedi ki...

Ramazanı-ı şerifiniz mübarek olsun.Yüce Allahım yaptığınız duaları ve hayırlarınızı geri çevirmesin..dualarda buluşmak üzere....

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim,sevgiler..

Adsız dedi ki...

selam merhabalar uzun zamandır bloglarla ilgilenemedim tariflerinizçok güzel ellerinize sağlık sevgiyle kalın banada beklerim

www.mutfakgunesi.blogcu.com

Aysultan... dedi ki...

Ellerine sağlık:)
Sağlığına dikkat edenler için şahane bir tarif...

arzutezcan(karamel) dedi ki...

harika görünüyo cnm yaaa ellerine saglık=))

sevimin sayfasi dedi ki...

RAMAZAN BAYRAMINI DOYA DOYA YASAYALIM. HAYIRLI BAYRAMLAR! HER SEYE KADIR OLAN YUCE ALLAH, BIZLERI, DOGRU YOLDAN VE SEVDIKLERIMIZDEN AYIRMASIN! HAYIRLI VE BEREKETLI RAMAZAN BAYRAMLARI DILEGIYLE.
SEVIM

Adsız dedi ki...

Bayramin kutlu olsun canim. Tüm sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlara insallah.