2 Ağustos 2008 Cumartesi

KAŞARLI SUCUKLU SALAMLI BÖREK


4 yufka
sosu için
2-3 kaşık yoğurt
3-4 kaşık sıvıyağ
içi için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 domates(kabukları soyulup minik doğranmış)
2 biber(minik doğranmış)
yarım kangal sucuk(minik doğranmış)
3-4 sosis(minik doğranmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,karabiber,pulbiber,kekik çok az kimyon
üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
susam,çörek otu

iç harcı için
kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri bir tavaya alıp kavuruyoruz.ocaktan alıp biraz ılındıktan sonra kaşar peyniri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
bir kasede sos malzemelerini karıştırıyoruz.
1. yufkayı tezgaha serip heryerine gelecek sekilde sosumuzu sürüyoruz.2. yufkayı üzerine seriyoruz.yufkayı 8 eşit parçaya bölüyoruz.her parçanın uzun kısımına iç harcımızdan koyup,kenarlarını içe katlıyoruz ve sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
diğer 2 yufkayada aynı işlemi uygulayıp,böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ve susam serpiyoruz.
180 derecelik ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok: