7 Kasım 2008 Cuma

DEREOTU SOSLU KÖFTE

o kadar güzel bir lezzet ki, mutlaka denemenizi tavsiye ederim...

köftesi için
5oo gr kıyma
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
tuz,karabiber
1 soğan(rendelenmiş)
1 diş sarmısak(dövülmüş)
1 tatlı kaşığı hardal

beşamel sos için
300ml süt
30 gr tereyağı
30 gr un
karabiber
1/2 demet kıyılmış dereotu

tüm köfte malzemelerini yoğurup,yuvarlak köfteler hazırlıyoruz.
çok az yağ eklediğimiz tavada pişiriyoruz.
un,tereyağı ve sütle beşamel sos hazırlıyoruz.beşamel sosun içine dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
yağladığımız fırın kabına köfteleri alıp,üzerine dereotlu beşamel sosumuzu döküyoruz.
10 dk fırına verip sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: