2 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı ceviz içi
1 küçük boy kuru soğan
1-2 diş sarmısak
yeterince bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
yeterince kimyon ve tuz
biber salçasını bir kaseye alıp,iyice ezelim.içine havanda dövdüğümüz ceviz içini,ince ince kıydığımız sarmısakları,rendelediğimiz soğanı,ıslatıp suyunu sıktığımız ekmek içini ilave edip karıştıralım.yeterince tuz,kimyon ve 2 çorba kaşığı zeytinyağınıda katıp,iyice karıştırdıktan sonra servis tabagına alalım.isteğe göre ceviz parçalarıyla süsleyip servis yapalım.
9 yorum:
ellerinize sağlık. kebabın yanına gidecek her şeyi çok güzel yapmışsınız. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
Ezgcim ezme harika görünüyor. Karadenizli olmama rağmen böle acıodır kebaptır hastayım napim:) Ümit ustayı da pek severim pamuk gibi :)))
Sevgiler eline sağlık
Ezgi'ciğim sen çok hamarat birisin.Bu yaşta bu kadar çok şey yapabilmen süper bir şey.Seni ne kadar tebrik etsem azdır.
Ben de bu ezmeyi çok severim ama içine soğan hiç katmamıştım.Birde sana güvenerekten bu şekilde deneyeceğim.Tarif için teşekkürler
Sevgilerleee
çokk öptümmm
Ezgicim ellerine sağlık. acılı ezmen çok iştah açıcı görünüyor.
canım uğramaz oldun.. beklerim..bidee 5 bir arada zayıflama çayın ne alemde gidiyor meraktayım..
selam ezgicim..ezme harika görünüyor.eline saglık canım..sevgilerimle.
canım nasılsın?
acılı ezme en sevdiğim mezelerdendir eline sağlık!
allahım herşey " en sevdiğim " :))
yaaa ezgi nedir bu kebap olayı kaç gündür aşkolsun sana:)))
ben rejim yapmaya çalışıyorum sen de beni zorluyorsun yani yemek yemek için.
harika şeyler oluyor birkaç gündür ayıptır acı bana yapma,biraz da diet yapanları düşün ama:))
merhaba ezgicim yaptığın her lezzet bir olay harikasın bu yaşta nelerde beceriyorsun vallaha bravo sana.ellerine saglık ezgicim sevgiler
canımm ellerine sağlık ezgicimm..harika olmuş
Yorum Gönder