3 soğan
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 dolu dolu çay kaşığı sumak
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz(isteğe göre)
soğanları yarım ay seklinde doğrayıp tuzla ovuruyoruz.baska bir tabaga alıp diğer malzemeleri de ekleyip,hepsini birden harmanlıyoruz.kebaplarla birlikte servis yapıyoruz.
25 yorum:
Hem pilav hem de soğan salatası en sevdiklerimden. Ellerine sağlık Ezgi'ciğim.
Sevgilerimle.
Her ikisi de muhteşem görünüyor tatlım ellerine sağlık
Sevgiler...
babacığımın da baş tacıdır. Kebap varsa olmazsa olmaz sumak mutlaka olacak. Sevgiler canım ellerine sağlık...
EZGİCİM MERHABA SEN BU ARA BENİ MAHVETTİN BEN KEBAPLARA DAYANAMAM HELEDEN YANINDA BULUR PİLAVI SOĞAN KÖZLENMİŞ BİBER OLURSA NE KADAR ŞANSLISIN GÜZEL BİR BAHÇEN VAR BENDE BAHÇEYE MERAK EİYORUM AMA KEYFİ ÇOK GÜZEL BAKIMI ZOR EŞİMDE BAHÇEYLE UĞRAŞAMYI HİÇ SEVMEZ ONUNİÇİN CESARET EDEMİYORUM ELLERİNE SAĞLIK HEPSİ ÇOK GÜZEL OLMUŞ O GÜZEL BAHÇENDE BENİM İÇİNDE KEYF YAP KAHVE İÇ
SEVGİLER
Adana kebap ve et köftelerinin vazgeçilmez salatasıdır.
Bunun yanında pişmiş soğan salatasını da öneririm harika oluyor.
çok severim çokkkk nefis olur...
Canim kebaplarin vazgecilmezleri bulgur pilavi ve tabiiki sumak..Ikisi de nefis olmuslar,ellerine saglik tatlim benim.
Canım ellerine sağlık
pilavda sumaklı soğanda harika görünüyor
ben sumaklı tatlara bayılıyorum
sevgiyle kal
Ben sumaklı soğana bayılırım:) Hem balığın yanında hem de kebabın! Paylaştığın için teşekkürler!
Fıstığım hemiide ne baş tacıı..Bayılırım valla, tek sorun eşimin sevmemesi :)))) Ama ben yiyorum valla napim hihihiihhi..
Canım benim ellerine sağlık,
Öpüyorum seni...
ellerinize sağlık. bayılırım kebaba ve yanında sumaklı soğana, gerçi kebabın yanında her şeye bayılırım. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
Adana'daki hiç bir kebapçıda Adana kebapla beraber pilav verilmez.Yani Adana kebabının yanında asla ve asla pilav olmaz.Bol bol salata(sumaklı çiğ ve pişmiş soğan,ezme,vs. salataları),yeşillik(nane,maydanoz,tere),limon-turunç,közlenmiş domates ve yeşil biber ve içecek olarak da şalgam(arzuya göre) bulunur.Tüm Adana kebap yiyenlere ve sevenlere afiyet olsun...
Selam canım..Bende çok severim soğan salatasını..Çok güzel yapmışsın..Eline sağlık..
ayy füsuncum çok güldüm valla
canım ben kebapçı değilim kii
ayy hala gülüyorum sadece kendi agız tadımıza göre bir tabak hazırladım ve de adanadaki kebapçıların ne ikram ettiklerini hiç de merak etmedim
ayy çok hoşsun gerçektende.
ama benim yediğim heryerde de meyhane pilavıyla servis yapıyorlardı canım vede enfes oluyor çok yakışıyor...
eğer bir gün kebapçı açarsam ozaman alırım senden tüyolar ayy yaa herkesede su kebabım dert olduu
canım harikasın senin tariflerine vede bloguna bayılıyorum gerçekten çok farklı ve çok özel.çok marifetlisin gerçektende canım ellerine saglık sevgiler
Ezgicim ellerine sağlık, ben bu salatayı balığın yanında da seviyorum, çok yakışıyor.
Sevgilerimle.
Ezgicim biraz önceki yorumumu gönderemedim galiba :) yoksa tekrar mı olacak bilmiyorum ama ben sumaklı soğanı çok severim. Sadece kebaplarla değil balığın yanında da tercih ederim.
Sevgilerimle.
Ezgicim,
bloğun bir mutfak ansiklopedisi gibi oluyor yavaş yavaş.her türlü bilgiye ulaşmak mümkün.Kebabın yanında en sevdiğimiz salatadır bizimde.ellerine sağlık canım.Sevgiler
Ezgi Hanım, ben sizi kötü yönde eleştirmek için yazmadım,lütfen yanlış anlamayın.Sadece Adana kebabının özelliklerini ve Adana'da sunuş biçimini söyledim,zira Adana dışında, Adana kebabı heryerde pilavla sunuluyor.Bunu söylemenin de doğrusu komik bir bir tarafını göremiyorum ve kendi payıma da sizin yaptığınız kebap bana dert olmadı,takdir sizin...
Süper, sunum için teşekkürler.
Bir de kırmızı lahanayı limonsuyu ile kavanozlara koyuyor lazım olduğunda hazır çıkartıyorlar, ölçülerini bir bulamadım. Eminim sen bunu da yaparsın :) bekliyorum tatlım :)
sevgiler..
Eline saglik canim.
Sevgiler.
mmm bende yaparım nefis olur kebaplada ellerine sağlık canım...sevgiler
Ezgicim hayatim bir kac gün giremedim nete hastaydim diye ,sen doldurmusun cesitleri,hemde yeni pecete katlama teknigide eklemisin.Ellerine saglik canim.Ezgim özlettin kendini canim.Sevgilerimi biraktim canikom,öpüldün.
füsuncum ozaman bende seni yanlış anlamışım canım kusurabakma sevgiler
ben kirmizi sogan kullaniyorum böle cig yenmesi gerektiginde.hem kokusu diger sogana göre biraz daha az belli oluyor hemde o kadar aci olmuyor.salatalara falan ben cok yakistiriyorum.
pilavin yaninada mukememmel olur.cokda saglikli oldugunu okumusdum soganin cig yendiginde.antibiyotik etkisi varmis.
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Yorum Gönder